En el marc de la Setmana mundial del cervell el departament CIEN de l’IES Pau Claris ha organitzat dues conferències en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS), de la UPF i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer.

ELS CINC SENTITS. NEUROCIÈNCIES, ART I FILOSOFIA.

En aquesta xerrada s’han revisat breument les idees que giren al voltant de les ciències del cervell, sobre el procés de la percepció i com les noves idees de les neurociències ens permeten abordar, amb noves eines, problemes clàssics de la filosofia i de l’art.

Conferenciant: Dr Fernando Giráldez. Catedràtic de Fisiologia, Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la Universitat Pompeu Fabra. Parc de Recerca Biomédica de Barcelona.

CONFERÈNCIA SOBRE EL FUNCIONAMENT DEL CERVELL A TRAVÉS DE LES IMATGES

En aquesta xerrada S’HA TRACTAT sobre la tècnica de neuroimatge de ressonància magnètica funcional, les seves bases físiques i diferents aplicacions d’aquesta tècnica en els àmbits de la medicina i d’altres.

Conferenciant: Dra Guadalupe Soria. Plataforma d’Imatge Mèdica del Institut d’investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)