És just el comerç d’aliments en el nostre planeta? Com són les condicions de vida dels pagesos del tercer món? Què és l’agricultura ecològica i el comerç de proximitat?

Les respostes a aquestes preguntes les hem pogut descobrir durant el projecte d’aprenentatge i servei (APS) que alumnes de 3r d’ESO hem fet aquest curs amb la ONG Justícia Alimentària Global.

Seguint el procés propi d’aquests projectes, primer vàrem tenir una xerrada formativa de la Maria Lidón que va visitar el nostre centre el dia 12 de Març. En aquesta visita la Maria ens va explicar l’oligopoli que algunes empreses multinacionals exerceixen sobre la distribució d’aliments en el nostre planeta; l’explotació dels pagesos i agricultors del tercer món, l’increment del consum d’aliments processats i els problemes de salut que implica i les alternatives a aquestes injustes situacions: el comerç de proximitat i l’agricultura ecològica.

Per dissenyar el producte d’aquest projecte vam seguir la metodologia del Design Thinking. El resultat va ser elaborar uns pòsters amb uns lemes amb consells sobre una bona alimentació i de denúncia de la situació injusta de la indústria multinacional de distribució d’aliments. Aquests cartells s’han penjat al vestíbul de l’institut per a informació de la nostra comunitat educativa. S’ha completat el treball amb un vídeo compartit a les xarxes socials.